mitől jó egy szemceruza hegyező? Hogyan kell hegyezni a szemceruzát? Nos, a válaszok:
- ha a szükség úgy hozza, kézzel, baltával, bicskával, mindegy
- ha nem hozza úgy, akkor szemceruza hegyezővel (ez a civilizáltabb).
Kozmetikaival. Bizony ám. Ugyanis hiába hinnénk azt, hogy kijátszottuk a rendszert, a sima, iskolai ceruzahegyező sokkal de sokkal meredekebb szögben (még jó, hogy sminkes lettem, nem földmérő) hegyez, így sokkal több marad szabadon az értékes, puha ceruzabélből. És annak mi nem örülünk, de nem ám.
A rendes, aranyos szemceruza hegyező azonban mindig tűhegyesre formálja a cerka hegyét, de sokkal kisebb hegyet enged látszódni egyszerre, így nehezebben törik.
- igen, be lehet tenni előtte a fagyasztóba egy 3-5 percre
- és nem, nem tesz neki jót, ha ledobáljuk (kifejtem bővebben: a "neki" az mindkettőre vonatkozik, a cerkára és a hegyezőre egyaránt.
Még egy tanács (főleg ha színes szemcerkákat is használsz): mivel puha a ceruzabél,könnyen rátapad a pengére hegyezés közben, és rohadt idegesítő, mikor a zöld színű szemcerkád helyenként szürkés-feketés-lilás csíkot húz. Fogpiszkálóra tekert vattával lehet a legjobban kiturkászni a darabokat.
Ja, és nem kell vagyonokat költeni, tökéletesen jól működő szemceruza hegyezője van pl. az avonnak.