HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2009.04.30. 12:28 GoldenApple

Ja, bocs, én kérek elnézést:)

Címkék: ezisazis

Tegnap a Ráday utca egyik (általunk nagyon kedvelt) éttermében üldögéltünk a Medvével és a legjobb barátommal. Egészen pontosan az étterem kiülős részén, tudod, párnázott székek, lágy fények, egy palack rosé és az ernyők, a növények. Sétáló emberek, lampionok mindenhol... szóval imádom, egy kicsit mindig olyan érzés, mintha nyaralnánk. Göröngyös úton jutottunk el idáig.

Medve csak később csatlakozott, a barátom sört szeretett volna, így egyedül maradtam a borválasztással. A pincér új, még nem láttam soha. Sebaj, itt még töretlen volt a mosolyom.

- Kérhenék egy borlapot? Köszönöm... A ház borain kívül más bort nem lehet pohárral kérni?

- Nem, csak a ház borait.

Hát, oké, de ha egy üveg bort bepusztítok egyedül, akkor sanszos, hogy úgy fogok hazavonulni, hogy énekelek az esőben és közben szteppelek. Nem, nem menni, vonulni fogok. Az ős-Hollywood és a glamour korszak szellemisége tör ki belőlem ha be vagyok csípve. Fred & Ginger, Tim & Liz korszaka. Meg (ilyenkor) az enyém! Marad a pohár, mint mennyiség. A kínálat egy vörös egy fehér és egy rozé, ha jól emlékszem az itallapra a fehér valami balatonfelvidéki megnemmondommi, oda volt írva, de már nem emlékszem. Akkor azonban kérdeztem.

- Kitől van a folyóbor? A balatonfelvidéken van egy pár jó pincészet...

- Fogalmam sincs, az az igazság, hogy ezek ilyen PET palackban érkeznek, folyóborok.

Ami persze így van. Jobb helyeken -és most nem a mittudomén Borhörpintő vagy Párizs fényei névre keresztelt pléh műintézményekre gondolok, hanem éttermekben- szóval jobb helyeken a "ház bora" ugyanúgy ismert és elismert pincészetektől származik, ugyanúgy jó tételek lehetnek. Azért lehetnek ház borai, és azért lehet kedvező az áruk , mert nem olyan kiemelt tételek, nem kapnak annyi figyelmet, nem "nagybornak" szánják, hanem eleve folyóbornak, ettől még lehet zamatos, kellemes, élvezhető, mindennapokban remekül iható. Jó példa erre, hogy mi nők is jobban megértsük:  EDC az Esprittől, vagy épp Emporio Armani a Giorgio Armanitól, a Next és a Boss kapcsolata vagy a Chanel és a Bourjois... "B" terv, nagy márkáktól. Nagy vonalakban ennyi a folyóbor. No de ezt a PET palackos dolgot nem feltétlen közöljük a vendéggel, ez kábé olyan, mintha rendelnél egy fincsi omlettet, és közölné veled a pincér, hogy tudod, hogy a tojás a tyúknak a SEGGÉBŐL jött ki és tisztítás előtt SZAROS volt?

Inkább SAUSKA rosé cuvée lett belőle. Palackkal. Díva üzemmódra vigyázz, felkészülni, rajt! Beszélgettünk, nevetgéltünk, időközben csatlakozott Medve is, majd egyszer csak megéheztem (ó, micsoda meglepetés), úgyhogy szóltam a drága férjemnek, hogy kérjen nekem egy... Hát, étlapunk nem volt, azt már régen elvitte a pincér, nincs is ezzel semmi baj, nem enni jöttünk eredetileg. Hogy meggyorsítsam a dolgot, gondoltam leolvasom az angol nyelvű feliratokat, aszongyahogy Spinach Cream Soup with Cheeseballs (bár nem értem, hogy miért így van leírva. Úgy értem, tulajdonnév? Mr. Cheeseballs? Mennyire bizarr:)

Lényeg, hogy megvan a célpont: SpenótLeves SajtGolyókkal.

- Főúr, legyen kedves...- MONDTA az én türelmes férjem, miután a szemkontaktus elől úgy fordult el a pincér, mint a szűzlány az iskolabálon, a diszkrét intésre (hidd el, valóban diszkrét volt az az intés, a férjem ízig-vérig úriember, talán ez volt a baj, lehet integetni kellett volna, vagy óbégatni, csettintgetni, fütyülni).

Odajött.

- Kérnék szépen még egy szénsavas ásványvizet és a hölgynek egy spenótkrém levest sajtgolyókkal.

- Elnézést, nem értettem

- Egy spenótkrém levest sajtgolyókkal.

- Olyanunk nekünk nincs.

- Hogyhogy? Oda van kiírva, hogy spinach cream...

- Nincs olyan az étlapunkon. Parajkrém levesünk van.

Azt hittem, rosszul hallok. A srác nem fikázott minket, nem nagyképűsködött, egész egyszerűen valóban ennyire futotta. Szolgálatkészen és egy mosollyal megerősítette, hogy csak parajkrém levest tud hozni, azt nagyon szívesen, de spenót az sohanemisvoléssohanemselesz.

Wazzeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

PS: átküldtem az elkészült posztot a Medvének. Jót mulatott a tegnap esténken ő is, de volt egy halk kitétele.

"Nyuszkó, sosem rendelek feltételes módban. Mindig kérek és nem kérnék."

És belátom, ez egy igazi férfi számára alapelv lehet.

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr221095548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása