HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2008.01.12. 13:43 GoldenApple

Helósziaszevasz

Címkék: tecciktudni

A következő jelenet úgy fél éve zajlott le. Én (istenkirálynődívaként, talpig csiniben, haj, smink és már egy-két évvel 25 fölött) állok a parkolóautomatánál. Mellém egy 30 év körüli, roppant elegáns pasas lép, öltöny, nyakkendő, szép ing, és széles vigyorral és azt mondja: "Helószia, föltudszváltani egyötszázast?"

Nem tudom miért, pedig nem hittem volna soha, hogy így lesz, de az agyam egy pontján egyetlen mondat villogott a kristálytisztán, neonpinkben: "Helószia, mikorőriztünk együttlibát?”

Protokollos előképzettségemtől függetlenül szerintem nemigen vagyok az a „karót nyeltem” típus, de azt vettem észre, minél idősebb leszek ( bár még vagy 10 évig úgyis 25-öt fogok mondani, de pssszzzt!), annál jobban zavar ez a nagy tegeződés. Nőből vagyok. Majd én eldöntöm, akarok-e tegeződni, hogy mikor akarok tegeződni és hogy kivel akarok tegeződni. Csodálatos lehetősége ez a magyar nyelvnek, ami például az angolban nincs meg.

A tegezés szabályai:

 
Mindig az idősebb ajánlja fel a fiatalabbnak, a nő a férfinak és a főnök a beosztottnak. És működik. Gyönyörűen.
A tegezés –ugye- egy bizalmi állapot, azt jelenti, hogy valakit beengedtem a belső körbe (ááááá, most az Apádra ütök című film ugrott be, zseniális, ha nem láttad, nézd meg), felruházom azzal a joggal, hogy bizalmasan szóljon hozzám. Éljünk vele, Lányok. Figyeljétek meg: ha először magázzátok a pasast, égni fog a vágytól, hogy tegeződjetek. Sokkal jobban fog figyelni arra, amit mond, talán még ki is húzza magát. Te is sokkal csinosabban fogsz tipegni, átérzed az ízét annak, hogy NŐ vagy.

Baráti társaságban természetesen más, ott elfogadott az egyből tegeződés, ezt úgy lehet ügyesen megoldani, hogy nőként kezet nyújtasz annak, akivel épp megismerkedsz (mondjuk a pasid egyik haverja) és a következőt mondod: Szia, Róka Jolán (xy) vagyok, és mosolyogsz egy kedveset. Aztán a kor bevett szokása szerint adsz 2 puszit neki. Sajna ez így van, nincs mit tenni, én nem annyira szeretem, de…(A „ki nyújt kezet kinek a bemutatkozásnál” népi játékról még majd fogok egy szép kis posztot írni.)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr48294532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2008.01.12. 15:19:28

A témához illik valami, amit igazán gyűlölök, és ami nem kifejezetten csak a pasikra jellemző: ha bemegyek egy boltba, és "jó napot kívánokkal" köszönök, akkor miért egy foghegyről odavetett "szia" a válasz. Elhiszem, fiatalabbnak nézek ki a koromnál, de akkor is.

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.01.12. 16:31:48

...Az efféle lesziázásoknak akár még örülhetünk is. Nézőpont kérdése. Én nemegyszer jártam úgy, hogy a napszaknak megfelelő köszönésem után rám sem hederítettek. Ilyen esetekben néha népnevelek, mégegyszer megismétlem -immár egy árnyalatnyival hangosabban, hangsúlyosabban-, de gyakran egész egyszerűen sarkon fordulok és kimegyek a boltból.

veta 2008.01.12. 22:18:32

Értem, ééértem a problémát, de mikor fogja már azt reklamálni valaki, ami az igazi probléma, miszerint rengeteg fiatal nem tanul meg magázódni és disztingválni?!
Mert én attól is falra mászom, amikor (22 éves vagyok) belépek valahova és az eladó - nem, nem letegez (ahol szintén a "le"-n van a hangsúly), hanem "lemagáz", olyan gépies pléhpofával köszön jóóónapotot, hogy ráakasztanám a szemüvegemet (az is van) és "nem vagyok a tancinénid!" felkiáltással otthagynám a fenébe. Tehát lehet trotli módon magázni is. Viszont huszonévesek között az, hogy mosolyogva, nem butikosliba modorban, hanem csak úgy tegezve köszön pl egy eladó, nemhogy nem zavaró, hanem normális. Itt inkább az a ciki, hogy nem válogatják meg, mi a közlésszituációnak megfelelő forma, mert azt hiszik, hogy nem fontos.
süti beállítások módosítása