HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2008.01.11. 11:27 GoldenApple

Szemfestékek

Címkék: smink

Nagyon sokan kérik, hogy mondjam meg, mi az a pár szín, aminek ott kell lenni mindenki sminktárában. Elég nehéz ez így, mert annyifélék vagyunk, más a bőr-, haj-, szemszínünk, de én mégis megfogadtam, hogy végre írok erről egy használható posztot.

Első versenyzőnk a bézs szín. Nem, ne a hófehér (vannak olyan esetek is, ahol a hófehér nagyon ütős lehet, de most egy általános "túlélő-blogot" írok), hanem bézs legyen. A lehető legsemlegesebb, selyemfényű, bársonyos tapintású…Ha ez megvan, nagy bajunk már nem lehet.
 

Barna. Ó, ebből menten kettő is kell. Az egyik egy szürkésbarnás, világosabb árnyalat (taupe), a másik meg egy erős, sötét csokibarna. Mindkettő az árnyékoláshoz. Ha már flancolni akarunk, akkor a sötétebb csokibarna lehet egészen mély padlizsán is…univerzális ez az árnyalat, minden szemszínhez jól áll. Komolyan!
Aszongyahogy bézs, barnák, padlizsán…jaj, tudom, mit akartam.
Fekete. Merészebbeknek, haladőknak, keveréshez, satírozáshoz. Esetleg kontúrozáshoz ferde ecsettel.
Rózsaszín. Valami olyan, ami a bőrünkhöz és a hajunkhoz is passzol. A lágy rózsafa árnyalattól a púderszínig, a pinktől az epresig válogathatunk. Használhatjuk szemre, szemöldök alá éppenhogycsak, arcpírnak, sőt, vazelinnel bekeverve szájfénynek is.

Lazac, narancs, terrakotta, bronz…teljesen mindegy, csak valami melegebb, narancsos árnyalat legyen. Sorsa ugyanaz: szemre, arcra, szájra, testre.

És azt hiszem, megvagyunk.


A bézs a rózsaszínnel olyan friss, üde, babás, ha barnát is keverünk bele, akkor kifinomult. Ha a barnát a rózsaszínnel kombinálod, akkor egyszerűen elegáns, ha a barna-narancs játszik, akkor olyan szafaris, nyaralós, nagyon natúros lesz a hatás.

Ha a taupe-hoz nyúlsz, lágyabb lesz az összkép (arra figyelj, hogy a narancs-taupe nem az igazi a taupe-ban lévő szürke miatt.)

A fekete-rózsaszín bulisminkről, a fekete bézs cicásról nem is beszélek. De ha jól végiggondolod, millióképp lehet variálni ezeket az alapszíneket.

Ha az erős narancsot meg a rózsaszínt (pink) összekevered a szemeden (megfelelő technikával, színben egyező báli ruhával), akkor vagány vagy. Ha ugyanezt matrózblúzhoz érettségire, business-look-hoz az irodába, vagy a szigorlatodra a sötétkék kiskosztümhöz teszed fel, akkor ne olvasd tovább a blogot: ki vagy közösítve:D

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr69293238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.01.11. 15:20:05

Hohohohóóóó! A Te honlapodat mentettem el a könyvjelzőim közé hónapokkal ezelőtt azzal a szándékkal, hogy ha majd eljő "a nagy nap", a Te kezed munkájától (is) tündökölhessek. Nahát! ((: Olvasni foglak!

(Csodálatosan különleges a honlapod, engedd meg, hogy a dizájnért külön gratuláljak!)

GoldenApple · http://goldenapple.blog.hu 2008.01.11. 19:39:34

Köszönöm. A www.goldenapple.hu igazi szerelemgyerek:) Az utolsó szögig olyan, mint amilyennek megálmodtam, szeretem is nagyon, meg aztán úgy vettem észre, a lányok is kedvelik.

Az én nagy napom idén nyáron lesz. Jipppijjjéééééééééééééééééééééééééééééé:D:D

süti beállítások módosítása