HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2007.10.29. 12:48 GoldenApple

Háború és béke maxi verzió

Címkék: smink

 

avagy...az alapozóról.

Szögezzük le az elején, hogy fölösleges is azzal próbálkoznunk, hogy egy poszton belül mindent megtudunk róla. Ez reménytelen. Igen, mindent tudni akarunk róla, hiszen a jó alapozó a legjobb szövetséges: ápol, elfed, takar, fiatalít, csal, hazudik (helyettünk), semlegesít, egységesít.

A mai szösszenet arról szól, hogy hogyan és mivel visszük fel.

Van néhány alapszabály.

Az egyik, hogy mindig tiszta kézzel és eszközzel dolgozzunk. A másik, hogy mindig fentről haladjunk lefelé, azaz a homloktól az állig (nem tudom, minek részleteztem, de most már mindegy:)). Ez azért fontos, mert az arcunkon lévő pici apró pihécskéket így tudjuk szépen elsimítani sokkal "rendezettebb", természetesebb lesz az alapozás.

Nos, mivel is?

 

Például a kezünkkel (képet nem mellékelek...) Azért jó kézzel felvinni, mert maga az anyag egy picit megmelegszik az ujjbegyünkön és sokkal szebben lehet eloszlatni a bőrön, továbbá jobban oda tudsz férni az orrtőköz, fülcimpához mint ecsettel.

 

Ecsettel. Na így néz ki egy alapozó ecset, viszonylag széles és lapos, puhán lekerekedő véggel.

Kevés alapozó kell, általánosságban azt szoktam mondani, hogy ha pumpás az alapozó, akkor 2 pumpálásnyi alapozónak elégnek kell lenni.Simító mozdulatokkal haladunk a homlok közepétől sréhen a halánték felé, majd az orrnyeregtől az orcák felé és így tovább.

 

Felteszek egy képet az YSL egyik alapozójáról (Perfect Touch), itt összeépítették az ecsetet a tubussal. Zseniális.

A dolog nehézsége kezdőknek mindössze annyi, hogy el kell találni, mennyi festék menjen az ecset hegyére. De ha az már megvan, akkor tillárom-haj tudunk pillanatok alatt alapozni.

 

 

 

Szivaccsal.

Szivacs és szivacs között hatalmas különbségek vannak. A jó szivacs sűrű, tömött mégis puha. Nem morzsálódik, nem csíkoz. Én a háromszög alakú szivacsot szeretem a legjobban, persze minden sminkes másra esküszik, vannak, akik ollóval speciális alakzatokat vágnak ki szivacsból és azzal alapoznak. Nedves szivaccsal vékonyabban, szárazzal pedig vastagabban lehet felvinni az alapozót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr67211770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása