Beszéltünk már vaníliáról, de a fahéj nálam szintén díjnyertes befutó, nekem klasszikus őszi-téli aromája van.

Úgy gondolom, nem kell különösebb magyarázat ahhoz, hogy miért isteni a fahéjas palacsinta, a fahéjas tekercs, hogy a pár napja felírt szappan-recept hogy válik télivé, ha fahéj-, és narancsolajat csepegtetünk a tömbhöz (nyugodtan mehet bele egy szelet narancs és egy kisebb fahéjrúd is).
Hatásai
A fahéjat a benne lévő jótékony hatású, gyulladáscsökkentő olajok, illetve aromaterápiás hatása teszik nagyon sokoldalúvá.
gyulladáscsökkentő hatása miatt kiváló a fogfájásra (bár apu szerint egy jó nagy maflás a legjobb a fogfájásra - ha kiesik a fogad már nem tud fájni).
Vérkeringésfokozó, vérbőséget előidéző olajhoz csepegtessünk bármilyen bázis olajba fahéjcseppeket - szuper az izomfájdalmak kezelésére, cellulitisz ellen (nincs az a véres csata, ami felérne azzal, amit mi nők folytatunk a narancsbőr ellen)
Meghűlésre jó a fahéjas borogatás (melegíííít!! -személyes tapasztalat, meg voltam fázva és a fahéjolajas borogatástól olyan jó meleg érzés volt a hátamon.)

A fa szárított levele maga a fahéj, a levélből nyerik ki az illóolajat illetve a levelét porrá őrölve és finomítva kapjuk a fűszert. (ne tudjátok meg, mit sakkoztam ezzel a bekezdéssel, hogy ne legyen benne kb. 5-ször a 'fahéj' szó.)

(ez mindenféle betegségre jó)
12,5 dkv vaj, ugyanennyi cukor, 25 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél csomag sütőpor, 2 tojás, fél dl tej és 3 db alma (jó savanyú).
Nem variálom túl a leírást:kivajazzuk a muffinformát, majd először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd belekeverjük az apróra vágott almát. A tojást felverjük, mehet bele a tej és a vaj, majd az egészet óvatosan a lisztes keverékhez keverjük. 200 fokon úgy 30 perc alatt kész is.

