
Ennek a bejegyzésnek a címe csak így működik: felkiáltójellel.
Gombóc Artúr óta tudjuk, hogy nem az összes csokit imádjuk, csak a
lapos csokoládét,
a gömbölyű csokoládét,
a keserű csokoládét,
a töltött csokoládét,
a mogyorós csokoládét... hmm. De, igen, az összes csoki jöhet.
És mikor ez a boldogságos gyönyörűséges finomságos léleksimogató nyalánkság megjelent a szépségápolásban is... egyértelmű volt, hogy meg kell tanulnom a csokimasszázs fortélyait.

A masszázskrém alapja a kakaóvaj, mely egy sárgás, csokiillatú kemény növényi zsiradék.
Ezt a gazdag, fantasztikus illatú, regeneráló hatású anyagot sokszor használja a kozmetikai ipar krém-alapanyagnak.
A krém fő hatóanyaga Thebroma kakaó, mely koffeintartalmának köszönhetően revitalizáló, stimuláló hatású és bizonyítottan serkenti a boldogsághormonok termelődését (a kakaó? naná! ugye ehhez nem kell különösebb magyarázat.).

Maga a masszázs egy aromaterápia. (A masszőrnek is!:))
Imádok csokimasszázst adni, hihetetlen, mikor nyugodt, halk zene mellett a kakaó simogató illata betölti a szobát.
A masszázs lassú, nyugodt, de erőteljes mozdulatokból áll (ugye a pohár kakaó, nagy kockás pléd és egy jó könyv triója sem a rohanásról szól?!), így garantált a teljes felfrissülés.

Isteni dolog a csokimasszázsban, hogy a krémet pakolásként az arcra is fel lehet vinni ahol ugyanúgy kifejti jótényok hatását.
Az már csak hab a tortán (vagy meggy a habon), ha utána még át is masszírozom a vendég arcát.
Legyünk stílusosak, zárjuk a csokis szeánszot egy forró csokival, melyhez 10 dkg csokira (egy tábla, és akkor jó, ha minél magasabb a kakaótartalma), 1 liter tejre, 1 rúd fahéjra, 1 vaníliáscukorra és egy csipet chilliporra lesz szükségünk. Az egészet lassú tűzön, állandó kevergetés mellett fel kell forralni. Semmi flanc, ennyi a recept.
