HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2009.05.05. 11:04 GoldenApple

Anyák napja kapcsán - A Makett

Címkék: ezisazis

... és képzeld, megvan minden egyes alkatrésze, és mindegyik MŰKÖDIK! - újságolta Medve hihetetlen csillogással a szemében, mikor hazajött a munkahelyi babanézőből.

Picike fülek, aprócska lábak és még annál is kisebb ásítás, 3-4 kilós csomag, és az én Uram megtanulta helyesen ringatni -ahogy a ringatás 1.0 programot bemutatta (fantázianeve rumbacsörgő), csodálom, hogy a gyerek agyrázkódás nélkül megúszta. De már fejlődtünk, kérem szépen, tanultunk: a konszolidált 1.5 változat fut, már csak hullámvasút-érzés lehet szegénykének, de ekkora Medvemancsokkal nem is lehet másképp.

Én még nem vagyok anyuka, de már most beszippantott a spirál: aktuális döntések, leendő döntések, és a már meghozott döntések hatása, behatása, kihatása és áthatása az életünkre, életére ésatöbbi.

A házasság, a biobébi és a gerincbarát hordozók, a waldorf-óvoda vs. hagyományos és a napenergiával való feltöltődés, az egészséges-ételeket-főzni és a házias csokis keksz, a hagyjunk szabad folyást a dolgoknak elv...

Például:

  • nem baj, ha 3 évesen még nem szobatiszta a gyerek és folyik a takony az orrából, illetve ork-hangon kommunikál mindenkivel - hisz csak a saját ütemében fejlődik, nem szabad siettetni

VS 

  • ne rendetlenkedj, ne beszélj hangosan a villamoson, ne rohangálj a játszótéren, mutasd meg Bözsi néninek az új pörgős szoknyádat, edd meg a spenótot akkor is, ha nem kéred.

Vagy

  • A szuperanyuk szuperbio ételeket tesznek a gyerekek elé, lószőr fülbevalót viselnek és túristaszandálban járnak, bio hónaljukból bioszőr lóg, amit berasztásítanak és zöld-sárga-piros Bob Marley gyöngyöket fűznek bele. Apró babacipőket horgolnak és tartózkodnak a hajfestéstől a terhesség -9 +12 hónapjaiban.

VS

  • A szuperanyuk összesen 5 kilót híznak a terhesség alatt, bőrük feszes marad és a fodrásztól mennek a szülőszobára. Gyönyörű, magassarkú, feltehetőleg arany tipegőkbe bújnak és abban lavíroznak ki a kocsiig, mikor hazaviszik a gyereket. Mindig mosolyognak, sosem fáradtak és nem látszik meg az arcbőrükön, hogy nem alszanak éjszakánként.

És egy újabb dilemma:

  • Ó, engem tökéletesen boldoggá tesz az itthoni lét. Nem is értem, hogy dolgozhattam VALAHA, annyira messzinek és távolinak tűnik a dolog. SOHA nem akarok visszamenni a munkámba, nekem tökéletesen jó itthon, és mindenki aki másképp tesz, az nem törődik a gyerekével. Hisz az anyaság csodálatos, minden percét ki akarom élvezni és aki nem úgy él, mint én, az hülye.

VS

  • Mindenki lusta, igénytelen és tehetségtelen, aki nem megy vissza a szülés után dolgozni. Én egyből visszamentem, igaz, a gyerek fél éves koráig csak napi 6 órában, de majd lesz ez megint 10. Vezető vagyok egy multinál és megszoktam ezt az életformát, nem tudnék 4 fal között ülni és otthon szöttyögni - a köcsögfestés nem nekem való. És egy gyerek is csak akkor boldog, ha az anyuka is az - márpedig nekem kell a munkám.

És még sorolhatnám. Mi van, ha egyik sem vagy? Mi van, ha mindegyik vagy? Mi van, ha soha többet nem kérhetünk mástól tanácsot, hisz hiába kérünk, a válasz úgyis csak az lesz, hogy ezt NEKED kell tudnod, Te érzed.

Talán ez a lényeg: hogy mindannyian magunk érezzük. Bárhogy is éljük az életünket,  hatása van a MAKETTRE, mert függ tőlünk és a döntéseinktől, már akkor, mikor még meg sem született. Én azonban hiszem, hogy ha a szeretet vezet a döntéseinkben, abból nagy baj nem lehet. Oké, hogy szeretjük a gyerekünket és a családunkat, hisz tény, hogy miattuk, értük, velük, ők az első helyen stb.

DE! és ez nem egy határozott DE, talán inkább egy ÉS: szeretni kell saját magunkat is, az életünket, a gondolatainkat, a teremtő erőnket, ahogy családot tudunk létrehozni 2 ember életközösségéből, ahogy szerethető munkahyelet teremtünk a munkatársaink számára, ahogy ételt adunk az asztalra ( a vajas kenyér is ételnek számít!). Együtt kell tudni élni a döntéseinkkel és szeretnünk kell magunkat azért, mert akkor és ott azt és úgy döntöttük, ahogy... Mert végső soron saját magadnak kell megfelelned. Ez feloldhatatlan szabály, mondhatni kötelesség: ha magaddal nem vagy békében, borul a rendszer, sz@r lesz a palacsintában és porszem a gépezetben.

Egy dolog miatt viszont mindenképp le a kalappal: hogy a legjobbat akarod mindenkinek és végső soron (valld be!) mindig a szívedre hallgatsz. És ez így van jól. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr321103842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.05.05. 14:20:33

Hát teljesen lényegtelen, hogy éled meg az anyaságot... Én még nem éltem meg, teljesen természetesen lett az életem része a prücsök. Ő van, és kész. Partner, kisember, én vagyok a képviselője mások előtt, védem az érdekeit, az egészségét, kedvében járok, azon vagyok, hogy legyen nagyon boldog, kiegyensúlyozott, vicces emberke, aki örömmel gondol a gyermekkorára majd, és aki nem sír majd a síromnál, hanem mosolyogva búcsút int magában, és elenged.
A többi nem számít.

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.05.06. 12:49:16

@GoldenApple: 50 év múlva kiderül :)
De az üzenetem az lett volna, hogy egyáltalán nem számít, nem kell készülni. a 9 hónap nagyon elég is belőle. a gyakorlat teszi a mestert. :)

Patko123 2009.05.06. 17:18:06

Én nem tudom, hogy kell jó anyának lenni. Csak azt tudom, de azt nagyon határozottan, hogy milyen NE legyek. Tudom, hogy mit nem szabad elkövetnem, mit ne tegyek ami maradandó "sebeket" okoz.

Ezért jó, hogy az én gyerekkorom rossz volt, megtanított jobb anyának lenni. De lehet, hogy egyébként is így csinálnám ahogy most.

Ja, és tényleg nem kell rágörcsölni, minden jön magától :)
süti beállítások módosítása