HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

november 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2009.04.20. 11:14 GoldenApple

Szerencsesüti

Címkék: recept vanília ezisazis főzök

Intelligens krémes

Most találtam a receptet a neten, erősen gondolkodom rajta, hogy mire Medve hazajön, megsütöm neki. Ha nem ma, akkor meg holnap - és azért ekkora a lelkesedés, mert nagyonn egyszerűnek tűnik így elsőre (nem Medve, hanem a süti)

Hozzávalók:

  • 8 tojás (ez nem sok?)
  • 30 dkg cukor (édesítővel pótolható? nádcukorból ugyanennyi?)
  • 15dkg margarin (itt nincs kérdés. csupán annyi, hogy a Rama reklámban szereplő kislány szája miért olyan idegesítő meggypiros??)
  • 10 evőkanál liszt
  • 6 csomag vaníliás cukor (wazzzeeeeee, vaníliarúdból nem jó?)
  • 1 liter tej

    Elkészítés:

    A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter hideg tejet.
    Végül belekeverjük a tojások felvert habját.

    Normál méretű (25 x 35 x 5 cm) tepsibe öntjük. Hideg sütőbe tesszük, 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük és egy és negyed óra alatt készre sütjük. (A sütőt közben nem szabad kinyitni!). Azért intelligens, mert magától elkülönül a habos meg a krémes meg a tészta rész. No, kíváncsi vagyok...


Úgy szereném, ha sikerülne!

De nem a süti az egyetlen dédelgetett vágyam ám, nem bizony! Egy nagy álmom valósulhat meg mostanában, melyhez részben kemény munkára,  kitartásra és töretlen munkakedvre, részben pedig nagy szerencsére van szükségem . A kemény munkát beleteszem én, a szerencse azonban más tészta, így nagy-nagy drukkolásra, szorításra, hógömbrázásra, energiaküldésre kérem az össes szerettemet és a barátaimat!

Négylevelű lóhere, kéményseprő, törött ablak és patkó már játszott, a kutyasz@rt kihagynám, ha lehet.

Most még nem beszélhetek róla, de remélem hamarosan... Addig is: cross your fingers!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr371075719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mozart06 2009.04.20. 11:23:15

Akkor gondolatban szorítunk és küldjük az energiát, ami szükségeltetik, a valóságban meg beszerzek egy hógömböt és rázogatom!:)

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.04.20. 14:27:52

Hú hát ha már ennyi energiát rászánsz a sütire, akkor már rendes krémest is süthetsz. Egyszerűbb is, biztosabb is. A főzött krémhez úgyis kell ennyi tojás, a nyers réteslapot meg készen megveheted. Nem elválik sztem a két réteg, hanem nem szárad át, és krémes jellegű lesz a közepe. Sacherrel jártam így, túl vastag lett, abba is ez kellett kb, csak még egy csomó keserű kakaó meg csoki. Na ha ezt csinálod meg, kíváncsi vagyok, milyen lesz, majd írd meg!

szepcsilla 2009.04.20. 19:55:59

Szia Ági! Képzeld, rádtaláltam és olvaslak is. Ez egy nagyon jó kis recept, bár ne krémesre számíts. Inkább olyan lesz, mintha a pudingot megsütnéd. A tojás az sok, de egy normál vízespiskótához is kell ennyi, ráadásul ez egy nagy tepsi sütemény lesz! Vaníliás cukor: ha van vaníliás rúdad, tedd be egy jól zárodó edénybe a vanília rúddal együtt, és kb egy nap múlva vaníliás cukor lesz belőle, mert a rúd illatát átveszi a cukor. Ennyi. Sok sikert hozzá, és a másik titkos dologhoz is! szepy