HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2008.10.21. 12:38 GoldenApple

Tegnap

Címkék: fotózás smink munkáim

fotózáson voltam délután. Épphogy odaértem, az idő szorított, de mindezért kárpótolt a fotós: imádom benne azt az über-burzsuj hozzáállást, pink tollboákat és strasszokat, marabutoll legyezőt és számtalan ékszert, kiegészítőt, kiskutyafülét.

Az külön az én ízlésem, hogy mindez hihetetlen érzékenységgel és nőiességgel kerül a képre, egyszóval nem sok, nem kevés, nem affektál az elkészült anyag, de mégis elképesztően GLAMOUR. A tollas műszempillát meghagytuk legközelebbre, de azért készültek nyalánkságok... és ha visszajöttem a divat egyik fővárosából, Milánóból, akkor még gátlástalanabbul folytatjuk ezt a sziszegő luxust a képeken. Remélem. Ezúton is üzenem, ha áttérünk a sima, kék-fehér átmenetes portréképekre, akkor sírni-zokogni fogok és elzarándokolok Üzbegisztánba.

Ha már itt tartunk... Nektek mi a luxus? Tegnap elgondolkodtam ezen a most már egyre kézzelfoghatóbb Gucci és Cavalli boltok Budapestjének közepén. Hmmm... luxus, ha csak úgy, azért, mert kedd van, kapok a férjemtől (na jó, nem önként, kisírtam, de akkor is!) egy szép Bourjois szájfényt. Luxus, hogy 2 adagnyi finom, gyümölcsökkel gazdagított teát veszek annyi pénzből, amiből más egy egész dobozzal venne, persze a gazdaságos, filteres fajtából. Égbekiáltó és vérlázító luxus a munkám, hisz lássuk be, sokkal több hasznot hajtanék hegesztőként (Flashdance) vagy épp titkárnőként (Working girl), mint így sminkesként. De ez van, ezt szeretem szenvedélyesen, és hatalmasat nevetek azon a nagyképűségen, hogy mosolyogva megyek dolgozni. Tudom, tudom, hogy ma itthon inkább sírni kellene, és hidd el, nálunk sincs kolbászból a kerítés, de meg kall tanulni örülni annak, hogy még van kerítés...

Luxusként könyvelem a kedvenc ruháimat: a légies selyemblúzt, a kasmírpulcsim melegségét és finomságát, luxus a kedvenc borom egy kristálypohárban (ne ciccegj, kaptuk) és az említett tea a Zsolnay búzavirágos teáscsészében (ezt is). És használjuk is. Használjuk a régi gyertyatartókat, én a nagymamámtól rám maradt régi ezüst púdertartót, megisszuk a bort, hétköznap is örülünk az ünnepi díszgyertyának, és egy szimpla ebédnek  gondolkodás nélkül megfőzöm az óriás kagylótésztát, amit Olaszországból kaptunk. Csak egy gondolat, de... nem szeretnék tíz, húsz év múlva arra ébredni, hogy  mindig csak készültem arra, hogy éljek. Hogy használjam, elfőzzem, felvegyem, kitegyem, elmenjek valahova, elmondjam neki, átöleljem. Majd mikor már késő, rájöjjek arra, hogy igazából nem éltem soha. És soha nem tudhatod, hogy mikor jár le az időd.

A búzavirágos készletről jut eszembe: modellnek gyönyörű kék szeme volt (illetve még most is van, nem nyomtam ki neki), de ez ezen a fotón nem látszik (mármint a kék szem, nem a nem-kinyomás). Aki hajtépés nélkül végére ért ennek a mondatnak, az igazán megérdemel egy tábla csokit. De komolyan. Inkább fel is teszem a képet, mert ilyen mondatszerkesztéssel sálálálálá, eznemazénnapom. Drágáim, holnap reggel utazom, szombaton új hírekkel, telve a divat újdonságaival jövök haza.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr87724539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kószáló 2008.10.21. 14:29:44

Luxus, hogy egész nap ágyban töltöm (kis szépséghiba, hogy tegnap lázas voltam, de AKKOR IS), férj szőlőt hoz és ropit és kekszit és dvd-t. Luxus reggel nem levágni egy szelet kenyeret és megvajazni, hanem a sarki kávézóban perecet reggelizni teával. És Luxus az az édes kis doboz ami néhanap távolkeletről érkezik nekem lila szalagocskával (persze csak miután a dombornyomott kártyámmal végeztem egy bizonyos rituálét)... most legutóbb egy Dior szemhéjpúder költözött hozzám... mondjuk úgy, hogy örökbefogadtam a harmadik világból:D:D:D

GoldenApple · http://goldenapple.blog.hu 2008.10.21. 15:16:29

Örökbe fogadtad? Tyűűűűűű...és még mondja valaki, hogy a nem nemes, karitatív tevékenység, amit folytatsz!:)


Tovább, tovább, luxust, méééég, Lányok!

ladybird 2008.10.21. 17:13:38

Luxus...egy nehéz/szürke/borongós hétköznap elmenni forró csokizni a barátokkal (na jó, sütemény is jöhet! :), ahelyett,hogy - takarékosan - egyikünknél ülnénk le egy teára. Luxus csinálni egy görbe napot és elmenni masszázsra, szaunába - végre leengedni, kisimulni. Nem rohanni folyton, hanem megállni egy kis időre, szétnézni a világban, h. jééé, már ősz van, de szépek a falevelek!:)
Luxus a vizsga előtt mind elkeseredettebben szorongatni azt a bevásárlócetlit, amin a beszerzendő 123. kence áll (de természetesen kihagyhatatlan, e nélkül nem élhetek, muszáj kipróbálni és egyebek ;) -egyébként szintén kis lila szalagocskával fog érkezni ;), és az a zöld Bourjois szemfesték, amiről Te írtál. Luxus elmenni az Ó utcai sminkboltba "csak körülnézek!" felkiáltással, miközben tudom, hogy záráskor úgy fognak kidobni, mert valahogy mindig találok valami kedvemre valót, és 1-2 órát simán eltöltök ott. (legutóbb nem is velem történt ez meg, ááá, dehogy). Luxus kivenni egy szabadnapot és arra "pazarolni", hogy kimenjünk adventkor Bécsbe, sétáljunk a Mariahilferen, megigyunk egy karamellás macchiatot a Starbucks-ban, gyönyörködjünk a díszbe borult városban - és csak úgy ÉLJÜNK.

ddevil 2008.10.21. 18:10:48

Dejó! Szeretem ezt a hozzáállást, kell a hétköznapokban is egy kis luxus. Nem kell mindig keseregni, mert az élet rövid, nem is tudhatjuk, hogy épp mennyire. Ne szalasszuk el az apró örömöket!

kószáló 2008.10.21. 18:33:11

ja és még luxus:
- felbontani és megenni (igen, megenni) az ajándékba kapott bonbont ahelyett, hogy továbbajándékoznánk
- egy szerda este merészen beledobni a fürdővízbe a régóta tartogatott pezsgőfürdő-golyót
- Dior sminkben pompázni a kedd délelőtti munkamegbeszélésen

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2008.10.22. 01:32:30

Luxus? Mostanság? A minöségi pihenés elsősorban. Csendes semmittevés és kávézás egy jóbaráttal. Nyugalom.
Ja, és egy csinos kis vintage Gucci-táska lenne, csak ne maradék le minden licitálás utolso perceiröl :)

angyal9 2008.10.22. 08:00:52

Luxus tartogatni a gyertyát és a bort. Az étkészletet és a szaténruhát ünnepre. A kedves szavakat a boldog pillanatokra. Luxus kalóriákat számolgatni. Évfordulón menni étterembe.
Luxus minden, amit nem ma teszünk meg, és nem azért, mert ma van hozzá kedvünk, és mert elfelejtettük, milyen örülni. Félni, hogy eltörik, elfogy, bekoszolódik, elhasználódik, mert közben az életünk fogy el, mi használódunk el, és arra ébredhetünk, mi mindent tehettünk volna meg már régen.
Mindenkinek azt tanítom, hogy a mában éljen, mert az van itt most. A múltnak vége, a jövő kétséges. Luxus a drága boldogságunkat halogatni, mert ahhoz biztos, hogy rövid az élet. Ahhoz, hogy élvezzük, ahhoz pedig sosem rövid. Ne akkor jöjjünk erre rá, mikor a férjünket temetjük, vagy az orvos megmutatja a daganatot a röntgenen.
Köszönjük GoldenÁgi, hogy felhítad erre a figyelmünket, és segítesz hirdetni ezt az igét! :)
Éljünk ma! :) És éljünk boldogan! :)

neomatsek 2008.10.22. 12:00:01

Luxus az,h van egy szerető,figyelmes édesem,aki a csillagokat is lehozná nekem,ha arra kérném,aki minden nap megnevetett és aki mellett az lehetek,aki vagyok minden szépségemmel és hibámmal együtt.Luxus,h van egy anyukám,aki mindenben támogat,elviseli a hülyeségeimet,és szeretettel vár haza,amikor meglátogatom.Luxus az,h csak beugrok szétnézek felkiálltással órákat töltök el egy boltban,és a végén úgyis veszek valamit:)Luxus az,ha rég nem látott barátnőmmel leülünk kávézni és sütizni,és a fél napot átcsacsogjuk.Luxus az is,h egy olyan helyre születtem,ahol sok olyan szabadsággal rendelkezem,amellyel mások nem.Luxus az,h egészséges vagyok és élvezem az életem minden napját:)

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2008.10.24. 21:16:45

Luxus (nekem) otthonról dolgozni, egész nap fürdőköpenyben flangálni, úgy megenni egy egész tábla csokit, hogy senkinek nem kell adnom belőle, persze adhatok, ha akarok, és hangosan énekelni, anélkül, hogy bárki hülyének nézne...

páva vagyok hagyjatok repülni 2008.10.27. 11:04:12

Az én luxusom az idő, és a döntés szabadsága. idő, amit magammal és egészségesen tölthetek, mert már van egy csodálatos pici lányom, és egy vadiúj autoimmun betegségem, ami megnyomoríthat örökre. úgyhogy örülök minden percnek, amit még saját lábon tehetek meg. sosem gondoltam volna, hogy ez mekkora dolog...
süti beállítások módosítása