HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2007.12.30. 12:17 GoldenApple

Törpilla

Címkék: smink



Barátnőm kislánya mondta az egyik farsang előtt, hogy szempilla szerete lenni. Megrovó tekinteteket kaptam (ez is miattad van, behülyítetted a gyereket!), de hősiesen gyártottuk a fekete karton szempillákat, mert ugye a gyerek szempilla akart lenni, úgyhogy nincs kecmec, ha szempilla, akkor szempilla és punktum.
Kész is lettünk vele, rápróbáltuk egy nappal a mutatvány előtt és vártuk a hatást. Legürbült a pici szája és csak annyit mondott:


"Jaj, nem szempilla, hanem Törpilla..."


Tehát szempilla, és ha már szilveszter, akkor műszempilla. Eszméletlen jó játék, komolyan mondom, érdemes kipróbálni, úgyhogy el is mondom gyorsan, dióhéjban, hogy melyiket hova, hogyan, miért.

Most, hogy végigolvastam, amit írtam, rájöttem, hogy a "hova" fejezet elég viccesre sikerült - a szemünkre, ugye, mert irtó bután néznénk ki, ha a homlokunkra ragasztanánk a szempillákat... (Szőke vagyok, nézzétek el nekem ezt a kis intermezzot.)


Mi kell hozzá?

  • műszempilla - soros, tincses vagy szálas
  • ragasztó - van színtelen is meg fekete is, kezdőknek én a színtelent mondanám
  • csipesz - sima szemöldökcsipesz
  • esetleg szempilla zsírtalanító (ha nagyon profin akarod csinálni, de megmarad anélkül is, szóval elhagyható.)
  • kisolló (ha hosszú a soros, akkor tud belőle vágni)





















A soros a leglátványosabb, rengeteg féle létezik belőle, van diszkrétebb, színes, tollas, gyöngyös, strasszos...kinek-kinek ízlése szerint.
Először ragasztó meg minden fittyene nélkül odapróbáljuk a szemünkhöz, kívülről indulunk befelé és jól meghatározzuk, hogy hol a vége, hol kell levágni (ha le kell egyáltalán). Zsírtalanítjuk a szempillákat, majd vékonyan felvisszük a ragasztót a műszempilla tövére, és kívülről befele haladva odaillesztjük a szempilláink tövéhez, a csipesszel finoman oda is nyomkodhatjuk. (Csak a szemléletesség miatt: felülről tesszük rá a szempillakoszorúnkra, nehogy a saját pilláid elé akard rakni, mert úgy nem marad meg.) Ha kész a mű, kis festékkel összehúzhatod a sajátoddal.


A tincses szempillát érdemes úgy feltenni, hogy csipesszel veszed ki a dobozból de kézzek teszed fel a szempilláidra, az utolsó saját szempillatncnél kezded és haladsz befelé, olyan 3-4 tincs elég szokott lenni. Ha kész vagy, fesd ki a szempillákat (műt és valódit együtt.)


A szálas a legmacerásabb. Nagyon szép tud lenni profi fotózásnál, mikor valóban szálanként építem hozzá a modell szempillájához a vendég szálakat, de otthon (pláne szilveszter este) tuti nem sz@rakodnék ilyesmivel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr99278956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása