HTML

Miről írok?

Sminkmesterként sminkről. Masszőrként masszázsról, protokollosként protokollról, bölcsészként kultúráról és NŐKÉNT...a világról. www.goldenapplestudio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

  • Izza Sandor: Hat igy is van (2015.10.26. 21:05) Tessék, csak beszélnem kellett róla
  • Mókusélet: Olyan jóóóóó ilyeneket olvasni.Különösen 23-tól felfelé....mondjuk a viharost nem ide sorolom :-) (2011.06.27. 16:28) 30 szösszenet
  • pancsolos: Ennek örömére megszámoltam az enyémeket.. 62. És kb 50db Sale e Pepe és Good Food... Vannak köztük... (2011.06.03. 18:27) Nos, a tegnapi listából semmi nem jött velem haza, viszont vettem
  • jikka: ó, a változás jó, a harminc meg nem is annyira rémes, hidd el, tapasztalat, és (nem) mellesleg a l... (2011.05.24. 21:03) Erről-arról
  • muzlid: @GoldenApple: Hát nem egy Salamender, de az ár/érték arány rendben van. (2011.05.18. 10:38)

Női vitaminok...smink, szépségápolás, masszázs, forró kávé. És még ki tudja, mi minden.

2007.11.22. 07:26 GoldenApple

Mint a kisangyalok 2.

Címkék: bőrápolás

Hol is tartottunk? Igen. A hidratáló krém. Garantáltan minden kozmetikai cégnek van ilyen, mi meg jól bemegyünk a boltba és rettenetesen elveszettnek érezzük magunkat. Ugyanis hidratáló és hidratáló között is óriási különbség van.

Áááááááácsi.


Milyen a bőrtípusunk? Mielőtt ezt megállapítanánk, sehova egy tapodtat sem. Most nem a kozmetikus-besorolás szerint fogom írni, hanem inkább olyan cimkéket szedek elő, amik a krémek dobozain vannak, szóval:

Száraz bőr:


A száraz bőr általában veszettül érzékeny. Minden csípi, néha olyan érzésed van, hogy menten bereped, kipirosodik, szegénynek semmi nem jó. Húzódik, tápláló olajakért kiált.
Ha tehát száraz bőröd van, olyan hidratálót keress, amelynek dobozán szerepel a hidratálja és táplálja a bőrt.
Szuper hatónyagagok erre a bőrtípusra a tej, a méz, a pálmaolaj...






Normál bőr:
na ilyen nem nagyon van manapság. Vagy bezsírosodik a bőrünk, így védekezve a környezeti hatások ellen, vagy kiszárad a víztől, amivel mossuk... Sebaj, azért leírom a jellemzőit: a normál bőr tehát feszes és ragyogó, nem pirosodik ki, nem fénylik, matt, barackos, hamvas, gyönyörű.

Az Univerzumban egyedül nekem van ilyen.

Vicceltem.

Ide is írok valami hatóanyagot, csak a rend kedvéért: legyenek a tengeri moszatok. Bizonyos tengeri moszatok még hetekkel azután is őrzik a magukba zárt vizet, hogy a szél kifújja őket a partra. Ezt jól megfigyeleték a szakemberek és jól beletették a mélyhidratálókba.


Kombinált bőr:


T- vonalban (homlok, orr, áll) kifényesedik, az orcák azonban húzódnak, vízhiányosak, száraznak érezzük.
Általában azokat a hidratálókat "tervezték" erre a bőrtípusra, melyek szőlőt vagy szőlőmag-kivonatot tartalmaznak, ugyanis ez egyike azoknak a hatóanyagoknak, melyek szuperül normalizálják a faggyútermelést, ugyanakkor rengeteg vizet képesek megkötni a bőrben.
Meg a dobozon is jól néz ki.





Zsíros bőr:

Fokozott faggyútermelés jellemző rá. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a zsíros bőrnek semmi nem árt, rámehetünk alkohollal, mattíthatjuk bitumennel, hadd szóljon...ez óriási tévedés.
A zsíros bőr az egyik legérzékenyebb bőrtípus, azért termeli a faggyút, hogy így védekezzen. Szegény.
Általában cink (Zn) kivonattal, púderes anyagokkal szoktak trükközni a gyártók, ezeket teszik a krémekbe. És milyen jól teszik. Tényleg jót tesz a bőrnek, továbbá egy vékony, púderes réteget hagy maga után, így nehezebben fényli ki a bőr.

VÍZHIÁNYOS BŐR: direkt szedtem naggyal, nem az ujjam ragadt be. Lényeg a lényeg: a vízhiány mindegyik bőrtípushoz társulhat. Tehát létezik száraz-vízhiányos, normál-vízhiányos, kombinált vízhiányos, zsíros vízhiányos bőr is. Télen a fűtés, nyáron a klíma, szmog, UV, szoli... ha hiszitek, ha nem, tízből kilenc nőnek tuti vízhiányos a bőre.


A következő lépés az lesz, mikor már egy sima hidratáló nem elég...

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://goldenapple.blog.hu/api/trackback/id/tr14237794

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: best womens heel brands 2018.05.08. 07:10:18

Christian Louboutin, Manolo Blahnik, Vibram: Toe Shoes Are In for Spring! - ladies shoes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása